Stoppen met roken in 2 sessies

Ben je gemotiveerd om te stoppen met roken? Zonder langer uitstellen? Dat kan, in twee krachtige sessies van elk 2 uur.

Stoppen met roken

Het programma is een doelgerichte vorm van cognitieve-gedragstherapie waarin ook mindfulness en ACT (Acceptance & Commitment Therapy) strategieën zijn verwerkt. Een belangrijke element daarbij is het gebruik van hypnose. De hypnotische suggesties in het programma versterken je motivatie en je commitment – cognitief, gedragsmatig en emotioneel – aan het programma.

Eerste sessie

Tijdens de eerste sessie bespreken we hoe je met roken bent begonnen en wat je redenen zijn geweest om ermee door te gaan. We kijken naar hoe gemotiveerd je bent om te stoppen en wat het persoonlijk voor je betekent. Daarnaast is er aandacht voor mogelijke zelf-ondermijnende en onproductieve gedachten. We identificeren risicovolle situaties en de manieren om daarmee om te gaan, ze te vermijden of te veranderen. Je ondertekent je eigen ‘Ik Stop Met Roken’ contract en we bespreken het belang van het verkrijgen van sociale steun uit je omgeving.

De sessie wordt voltooid met uitleg van hypnose en een introducerende en ontspannende hypnosesessie van ongeveer 15 minuten. Je krijgt hiervan een audio-opname om thuis dagelijks (of tweemaal daags) te beluisteren.

Eerste week

Tussen de eerste en tweede sessie informeer je een aantal belangrijke mensen in je omgeving over je intentie om te stoppen. Je beluistert dagelijks de audio-opname voor zelfhypnose. Ook noteer je de sigaretten die je rookt (wanneer, waar, hoeveel). Je overdenkt al je redenen om te stoppen, en je stelt een lijst op van prikkels en risicovolle situaties waarmee je moet omgaan, en van mogelijke alternatieve gedragingen (wat je kunt doen in plaats van roken).

Tweede sessie

Tijdens de tweede sessie kijken we terug op afgelopen week. We bespreken welke stressbronnen en risicovolle situaties er voor je zijn, welke relatie er is tussen je gemoedstoestand en de aandrang tot roken, in hoeverre je de gewenste sociale steun krijgt, welke gedragsalternatieven je hebt ontdekt en wat je ervaringen met zelfhypnose zijn. Dan houden we een “succes-ceremonie’ als officieel startpunt voor het definitief stoppen met roken. Ook bespreken we de mogelijke voordelen van ondersteunende middelen als nicotinepleisters en nicotinekauwgom.

De sessie wordt voltooid met een krachtige hynnosesessie van ongeveer 35 minuten, waarin alle kernpunten van het programma worden onderstreept. Je krijgt ook hiervan een audio-opname om thuis te beluisteren.

Tarief & aanmelden

Het tarief voor dit programma van twee sessies in een kleine groep (maximaal 5 personen) is € 250,- en individueel € 325,-. Elke eerste woensdag van de maand start er een groepsprogramma, waarvoor je je eenvoudig kunt aanmelden.

Voor eventuele aanvullende begeleiding geldt het standaard tarief (zie het tarievenoverzicht). De meeste  ziektekostenverzekeraars geven voor mijn consulten een vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Complementair

Hypnotherapie is geen medische behandeling, maar werkt complementair. Aanpassing van medicatie doe je altijd in overleg met je behandelend arts.

Stoppen met roken in 2 sessies?

Benieuwd of het programma iets voor jou is? Neem gerust contact op voor meer informatie over het programma. Het advies is gratis en vrijblijvend.

Voor meer informatie?